Uppdatering runt fält och medlemsavgift

20 NOV 2011 17:00
Fält och årsavgift 2012
  • Uppdaterad: 10 JAN 2013 08:42

Eftersom vi inte kommer att ha Viby fältet som officiellt fält för Sigtuna MFK under 2012 kommer styrelsen att föreslå för årsmötet att medlemsavgiften för 2012 skall vara samma som direktanslutning till SMFF, dvs 400sek, för 2012.

Det innebär att för medlemskapet i SMFK för 2012 sätter ni in 400sek på PG 261980-7, när sedan bårsmötet fastställer förslaget så rullar allt på. Om det skulle visa sig att årsmötet beslutar något annat så  får vi justera därefter.

Eftersom Viby inte är något officiellt fält för klubben kommer det ej heller att klippas i fortsättningen.

Ett alternativt fält att flyga ifrån i vårt närområde är Hovafältet i Odensala, notera att det krävs särskilt medlemskap i den klubben för att flyga från det fältet, som har en rätt trevlig flygsektor.

För att vår försäkring via SMFF skall gälla om man flyger på Hovafältet måste det fältet vara skriftligen dokumenterat som officielt modellflygfält av en SMFF ansluten klubb, i detta fall Sigtuna MFK. Så är det inte idag, dvs ditt medlemskap i Sigtuna MFK ger inte någon försäkringsskydd när du flyger på Hova fältet utan du gör det helt på egen hand. Vi kommer att ta upp diskussionen för att se vilken möjlighet det finns att sätta upp Hova fältet som officilet fält för Sigtuna MFK men ingenting är klart eller knappt påbörjat idag.

Det här med försäkringar är en djungel och eftersom vi inte heller har tillåtesle från markägaren att bedriva modellflygverksamhet från Vibyfältet så är ju inte heller det officieltt Sigtuna MFK fält och därmed gäller inte SMFF försäkring där heller.

Skribent: Jens Kronvall

Postadress: